Chaczapuri gruzińskie
Jedno z najbardziej znanych i tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Jest to wyrób z ciasta drożdżowego z nadzieniem serowym. W naszej piekarni serwujemy też z innymi dodatkami. Nazywany również gruzińską pizzą.
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: salami pepperoni, ser, śmietana 18%, masło 82%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: boczek wieprzowy, ser, śmietana 18%, masło 82%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: boczek wieprzowy, ser, śmietana 18%, masło 82%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: farsz pieczarkowy (pieczarki krojone 90%, olej roślinny, cebula, sól, pieprz), ser, śmietana 18%, masło 82%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: filet kurczaka mielony, chmieli-suneli, mieszanka przypraw gruzińskich naturalnych, sól, pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, ser,śmietana 18%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: łopatka wieprzowa mielona, chmieli-suneli, mieszanka przypraw gruzińskich naturalnych, sól, pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, ser, śmietana 18%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: wołowa karkówka mielona, chmieli-suneli, mieszanka przypraw gruzińskich naturalnych, sól, pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, ser, śmietana 18%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: liść szpinak mrożony, sól, czosnek granulowany, ser, śmietana 18%
Ciasto: mąka T550, mąka semolina, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), woda, mleko 3,2%, sól, cukier, drożdże;
Nadzienie: ser, śmietana 18%
Ciasto: Mąka T550, woda, sól, cukier, drożdże
Nadzienie: mięso wołowe pieczone (pieczeń lub część gulaszowa), przyprawy gruzińskie (mieszanka: sól, papryka słodka, kolendra, zira, czosnek, pieprz czarny mielony, papryka czerwona ostra), olej lub pierś z kurczaka marynowana i pieczona, przyprawy (sól, czosnek, chmeli suneli), zapiekana w maśle